An Ancient Mediterranean Taste…

An Ancient Mediterranean Taste...

Bottarga is the salted, pressed, and dried roe pouch of grey sea mullet (muggine)…Essence of the sea and fish flavors with a slight sweet texture…slightly nutty, briny, and aromatic….

The most common way to enjoy bottarga is sliced, shaved, or grated on top of crostini, scrambled eggs, pasta or risotto..I have choosed to use it for my pasta (with wheat germ) today…

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12 thoughts on “An Ancient Mediterranean Taste…

  1. mia cara nelle tue foto oltre che tutte le cose che hai enumerato ce n’è una molto evidente :l’amore per la bellezza

    Fedor Dostoiewskij diceva che la bellezza salverà il mondo….allora: dai che ce la famo!!!!!

    ps ma dove hai trovato il sole che qui da noi pioveva? e poi, la foto del tronco di ulivo sono certa che è uno gnomo travestito da tronco, he he
    notte, notte

    • Buongiorno cara…qui avevamo il sole ieri…un pò giocava a nascondino…ma niente pioggia:)
      Lo gnomo travestito da ulivo (tronco) come dici tu è forse troppo grande per chiamarlo gnomo…:) Comunque, è qui, nella proprietà (ci sono anche altre foto (post) di maggio che raccontano “il giardino”….::)

      E poi, hai ragione…:)
      Dai che ce la facciamo 🙂

      bacio & buona giornata
      🙂

  2. Delicious recipe and photos evocative not just of the pasta, but where we should be so fortunate to be eating it. Bottarga is still mostly unknown in the US, except among a certain class of cook and diner, and difficult to obtain, but what flavor. I’ll try your version next time. Ken

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